× Help us help you. By posting the year, make, model and engine near the beginning of your help request, followed by the symptoms (no start, high idle, misfire etc.) Along with any prevalent Diagnostic Trouble Codes, aka DTCs, other forum members will be able to help you get to a solution more quickly and easily!

Injector pulse

  • Ricksofla
  • Topic Author
  • Offline
  • New Member
  • New Member
More
13 Jan 2020 07:58 #36565 by Ricksofla
Injector pulse was created by Ricksofla
Good morning, I have a 1995 suburban, 454. No spray from the injectors. I replaced the distributor, di module, ecm, plugs, wires, fuel pump. I'm getting fuel to the tbi and good spark. I have no it lights, test light and fluke meter. Can't figure it out! I'm an electrican not a tech.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
13 Jan 2020 13:16 #36570 by Cheryl
Replied by Cheryl on topic Injector pulse
You have spark so the inputs must be good. Have you checked for injector pulse by unplugging an injector and putting a test light in place of an injector while cranking?? Maybe there clogged to if it’s been sitting awhile

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Chad
  • Chad's Avatar
  • Offline
  • Moderator
  • Moderator
  • I am not a parts changer.
More
13 Jan 2020 13:17 - 13 Jan 2020 16:43 #36571 by Chad
Replied by Chad on topic Injector pulse
KOEO, do you have battery voltage on ALL 4 injector wires, (two pink wires, Blue, and Green)? (connectors connected) If not, check ECM-1 (20 amp) fuse.

"Knowledge is a weapon. Arm yourself, well, before going to do battle."
"Understanding a question is half an answer."
Last edit: 13 Jan 2020 16:43 by Chad.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Ricksofla
  • Topic Author
  • Offline
  • New Member
  • New Member
More
17 Jan 2020 14:14 #36690 by Ricksofla
Replied by Ricksofla on topic Injector pulse
Yep, plugged a noid light in, nothing. Connected a test light to the positive term on the battery and touched it to the purple/wht wire on the 4 wire plug on the di module and the light flashed. (2nd module)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Ricksofla
  • Topic Author
  • Offline
  • New Member
  • New Member
More
17 Jan 2020 14:15 #36691 by Ricksofla
Replied by Ricksofla on topic Injector pulse
I'll check when I get home from work and let you know. Thanks

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
19 Jan 2020 16:52 #36725 by guafa
Replied by guafa on topic Injector pulse
Hi Rick/everyone.

Di module sends a 5 volt pulse to ecm. So you have verified that ecm is receiving pulse from di module and injectors are receiving ecm shooting signal, because light (connected to injector connector) is flashing.

I suggest you a 5 volt pulse (instead of 12 volts) in case you need to test again.

I would check injector/s spray, by feeding 12v in one of the pin injectors (could be any of them) and touching the other to ground.

Warning!!! Do not activate injectors for more than 1/2 seconds. Those are pick and hold injectors and they consume something like 14 amps.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Ricksofla
  • Topic Author
  • Offline
  • New Member
  • New Member
More
21 Jan 2020 11:02 #36755 by Ricksofla
Replied by Ricksofla on topic Injector pulse
Thanks everyone, it was a blown ecm fuse!

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
21 Jan 2020 18:12 #36766 by Cheryl
Replied by Cheryl on topic Injector pulse
What blew the fuse??

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Ricksofla
  • Topic Author
  • Offline
  • New Member
  • New Member
More
22 Jan 2020 13:10 #36800 by Ricksofla
Replied by Ricksofla on topic Injector pulse
Don't know but it starts up every time now!

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Not Allowed: to create new topic.
  • Not Allowed: to reply.
  • Not Allowed: to add attachements.
  • Not Allowed: to edit your message.
Time to create page: 0.616 seconds