× Help us help you. By posting the year, make, model and engine near the beginning of your help request, followed by the symptoms (no start, high idle, misfire etc.) Along with any prevalent Diagnostic Trouble Codes, aka DTCs, other forum members will be able to help you get to a solution more quickly and easily!

Rough idle, no codes, shudder at 60+

  • Chuck69
  • Topic Author
  • Offline
  • New Member
  • New Member
More
12 Aug 2019 12:25 #32749 by Chuck69
Rough idle, no codes, shudder at 60+ was created by Chuck69
I have a 2001 Durango with, the 5.9L gas and auto. Rodents ate my plug and coil wires, so, those were replaced. I also replaced the cap and rotor since they were badly corroded. The electrical integrity of the TPS, MAP, and IAC have been tested. I removed and checked the TPS, seems good.
I also found the rodents ate the insulation on the output spped sensor at the trans. Repaired the wiring, and the shudder got better at highway speed, but did not totally go away. The plugs have been removed and checked, they seemed a bit moist. Again, I say, no codes are set. Where should I turn my attention?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 Aug 2019 17:38 #32754 by Cheryl
Replied by Cheryl on topic Rough idle, no codes, shudder at 60+
Got a scanner that can read misfire data? How’s the plugs look?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Chuck69
  • Topic Author
  • Offline
  • New Member
  • New Member
More
13 Aug 2019 06:30 #32770 by Chuck69
Replied by Chuck69 on topic Rough idle, no codes, shudder at 60+
I can read some data, not as much as Danner. Most of the plugs looked a little damp, not soaked, just wetter than they should.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Not Allowed: to create new topic.
  • Not Allowed: to reply.
  • Not Allowed: to add attachements.
  • Not Allowed: to edit your message.
Time to create page: 0.777 seconds