Picoscope 4425 advanced-kit

  • kostelectronics
  • Topic Author
  • Offline
  • Senior Member
  • Senior Member
More
15 Feb 2018 05:35 #17923 by kostelectronics
Picoscope 4425 advanced-kit was created by kostelectronics
Hi everyone!

I've bought a Picoscope advanced kit and played around to learn how to use this Instrument.

I've tryed to measure the starter-current on my own car with the 2000A Amp-Current-Clamp from the kit.
As soon i degauss (Zero) the Amp-Clamp, i got an error, that the current is out of range (too high).
Also i get this error when i measure the starter-current and the waveform is way out on my Screen.

I selected the "2000A Amp-Clamp" in the Software and set the range up to 1000A.

Do i Need to configure the Amp-Clamp in the Software before?

BR Matthias

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
15 Feb 2018 10:09 #17934 by Andy.MacFadyen
Replied by Andy.MacFadyen on topic Picoscope 4425 advanced-kit
Sounds like you might have a bad clamp as a sanity test have you got a way to connect the BNC to a digital voltmeter ?

" Welcome to the 21st"


Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • graywave
  • graywave's Avatar
  • Offline
  • Elite Member
  • Elite Member
  • Adv. Diagnostics New Hampshire
More
03 Mar 2018 08:52 - 03 Mar 2018 08:54 #18490 by graywave
Replied by graywave on topic Picoscope 4425 advanced-kit
Did you zero the clamp off the wires? I don't think that should matter

Confirm what it's not, and fix what it is!
Last edit: 03 Mar 2018 08:54 by graywave.
The following user(s) said Thank You: kostelectronics

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • kostelectronics
  • Topic Author
  • Offline
  • Senior Member
  • Senior Member
More
03 Mar 2018 16:31 #18525 by kostelectronics
Replied by kostelectronics on topic Picoscope 4425 advanced-kit
yes i did. but i realized that this peak is pretty normal, the inside electronics of the clamp cause a very high spike when i degauss the probe. i didn't know this before.

BR Matthias

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 Oct 2019 15:02 #34186 by robert.lesaca
Replied by robert.lesaca on topic Picoscope 4425 advanced-kit
Did you specifically mention/select in the CH that you are in that you are using the 1000 Amp probe?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Not Allowed: to create new topic.
  • Not Allowed: to reply.
  • Not Allowed: to add attachements.
  • Not Allowed: to edit your message.
Time to create page: 0.593 seconds